Kunstenaars
 

Annemie Van Attenhoven

Annemie Van Attenhoven

Annemie Genshin Van Attenhoven is een zen boeddhistische non. Ze studeerde filmregie aan het RITS maar koos uiteindelijk het pad van de fotografie. Haar foto’s werden regelmatig gepubliceerd in het Franse tijdschrift Sagesses Bouddhistes. Ze werkte lange tijd op de multimedia afdeling van enkele humanitaire organisaties.

Haar werk is sterk beïnvloed door haar jarenlange zen boeddhistische meditatie die de manier om naar de wereld te kijken grondig overhoop haalt. Niet het ongewone maar het gewone bekijken met een nieuwe blik. De sleur van het dagelijks leven tot kunst verheffen of anders gezegd: kunst maken van het leven.  

Ze laat zich inspireren door de eenvoud van de alledaagse dingen, door onopvallende taferelen. Er is geen boodschap en er is geen commentaar, enkel openbaren. Tonen dat schoonheid overal te vinden is, je moet het gewoon zien. Niet op zoek gaan naar een bepaald iets maar de dingen die verschijnen opnemen. 

Voor deze expo toont ze Corona Blues, foto’s gemaakt tijdens de Covid-19 pandemie. Ze focust vooral op mensen die in gedachten verzonken en meestal verstrooid en afwezig ronddwalen.

zenaroundtheclock.be

https://www.instagram.com/avanattenhoven/

avanattenhoven@gmail.com

Werk Annemie Van Attenhoven Werk Annemie Van Attenhoven Werk Annemie Van Attenhoven
Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
Doraku
Materia Gin
KBC
Alzarine