Kunstenaars
 

Bart Thomas

Bart Thomas

Bart Thomas is een Belgische beeldhouwer die boeiende abstracte sculpturen maakt. Bij woont en werkt in Grimbergen in België.

Bart Thomas heeft zijn opleiding tot beeldhouwer genoten aan de Portaelsschool voor beeldende kunst Vilvoorde en aan de Academie voor beeldende kunsten te Anderlecht:

De abstract sculpturen van Bart Thomas drukken de essentie en de vreugde uit van zijn zoektocht naar boeiende en dynamische vormen. Bij het ontwerpen van een sculptuur streef hij naar zuivere en heldere vormgeving waarin een stukje van zijn ziel wordt weerspiegeld.

Ik streef ernaar om een aantrekkelijke niet-figuratieve driedimensionale beelden te creëren aan de hand van een combinatie van geometrische strak gebogen lijnen, cirkels, curven, vormen en ruimtes. Een goed beeldhouwwerk straalt volgens mij energie en beweging uit, is langs alle zijden boeiend om te bekijken en geeft een gevoel van evenwicht. 

Het is voor mij een steeds weerkerende uitdaging om een sculptuur zo puur en eenvoudig mogelijk te houden en om de geometrische relaties te benadrukken. De weerkerende elementen in mijn beelden zijn de sierlijkheid van de lijnen, de harmonieuze vormen en de boeiende textuur. 

Ik hou van het spel van schaduw en licht dat ontstaat door de creatie van holle en bolle vormen, van de beelden die er staan alsof ze gewichtloos zijn.

Mijn inspiratie is erg divers - patronen in de natuur, foto’s of alledaagse voorwerpen. Soms begint een idee voor een sculptuur met een glimp van iets wat ik visueel boeiend vind; een andere keer komt mijn inspiratie komt uit mijn visuele geheugen.

Bart Thomas heeft sculpturen gemaakt in steen, brons en koperplaat. Momenteel maakt Bart Thomas vooral sculpturen uit mixed media en uit brons.

www.bartthomas.be

bart-thomas@outlook.com

0479/97.22.73

Werk Bart Thomas Werk Bart Thomas Werk Bart Thomas
Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
Doraku
Materia Gin
KBC
Alzarine
Villa servais