Kunstenaars
 

Christina Bellemans

Christina Bellemans

Discipline vrije grafiek in het HKO Sint Lucas Brussel is de eerste opleiding die ik volgde. Ik evolueerde van het maken van lino’s, etsen, zeefdrukken,… naar het tekenen met verschillende materialen op allerlei dragers. Ik geef sinds vele jaren les als leraar tekenkunst Graad 4 en specialisatie in BKO, academie Beeldende Kunsten Overijse. In 2012 besloot ik de grens te verleggen en naast tekenen ook keramiek toe te voegen aan het beeldend onderzoek. De fascinatie voor de driedimensionale vorm en het creëren van de vorm groeiden snel. 

In deze reeks tekeningen vertel ik een beeldend tekenkundig verhaal rond plaatsen/ momenten die een bepaalde persoonlijke betekenis hebben of die ik op bepaalde momenten op mijn pad tegenkwam.

Het thema “ a walk down memory lane” is uitgevoerd in mengtechniek; de gebruikte technieken zijn gekleurde en grijze inkt, potlood/ aquarelpotlood en aquarel. De drager wordt telkens bewust gekozen in functie van het beoogde beeld. Ik geef op een directe en grafische tekenkundige manier een impressie van verschillende omgevingen/ momenten.

“Contrast” is in het tekenkundige werk een steeds terugkerend thema. Contrast tussen: natuur/ mens; licht en schaduw. Orde in de chaos en de ruimtelijke illusie zijn eveneens belangrijk.

Dit is een onderzoek naar transparantie en spanning tussen de elementen. Ik zoek naar verbinding en verschil tussen vorm/ schriftuur/ textuur. Deze grens aftasten blijft uitermate boeiend en geeft nog vele mogelijkheden.

Werk Christina Bellemans Werk Christina Bellemans Werk Christina Bellemans
Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
Doraku
Materia Gin
KBC
Alzarine
Villa servais