Kunstenaars
 

Christina Bellemans

Christina Bellemans

Discipline vrije grafiek in het HKO Sint Lucas Brussel is de eerste opleiding die ik volgde. Ik evolueerde van het maken van lino’s, etsen, zeefdrukken,… naar het tekenen met verschillende materialen op allerlei dragers. Sinds vele jaren geef ik les als leraar tekenkunst Graad 4 in BKO, academie beeldende Kunsten Overijse.

In 2012 besloot ik de grens te verleggen naar de keramiek en het driedimensionale toe te voegen aan het beeldend onderzoek via de klei. De fascinatie voor de vorm en het creëren van de vorm groeiden snel. Ik vervolmaak nu mijn opleiding specialisatie keramiek bij Mieke Everaet in de Meiboom.

Het keramisch onderzoek is een onderzoek naar de huid, de vorm, transparantie en spanning tussen de elementen. Het tekenen blijft bestaan op een driedimensionale vorm waarbij ik op zoek ga naar de relatie tekening-vorm. Indien de vorm volledig zelfstandig de nodige dynamiek uitstraalt dan is het tekenen op de vorm een niet noodzakelijk element geworden. Deze grens aftasten blijft uitermate boeiend en geeft nog vele mogelijkheden.

Werk Christina Bellemans Werk Christina Bellemans Werk Christina Bellemans
Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
Doraku
Materia Gin
KBC
Alzarine