Kunstenaars
 

Edith Bons

Edith Bons

Edith Bons werd in 1952 geboren in Merauke op het voormalige Nederlands-Nieuw-Guinea. (Nu: Papua-Indonesie) In 1962 verhuisde zij , naar Nederland . Hier voltooide Edith de kunstacademie. In 1985 vertrok zij naar Indonesia om er te werken als autonome kunstenaar. Deze reis/werkperiode was belangrijk voor haar ontwikkeling als beeldend kunstenaar. Na anderhalf jaar keerde zij terug en nog regelmatig bezoek zij dit land wat een belangrijke plaats heeft gekregen binnen haar oeuvre.

Ondanks dat zij een klassieke, gedegen en brede opleiding heeft genoten aan Academie Minerva in Groningen is Edith haar eigen weg gegaan. Zij is geen schilder pur sang geworden, noch een expliciete beeldhouder. Zij werkt met allerlei materialen. Die verwerkt zij in haar collages en assemblages. Fotografie kan een drager zijn, verf een verbindend element. In haar installaties speelt rijst meestal de hoofdrol. Als beeldelement kan rijst allerlei vormen aan nemen , is transparant en heeft structuur. Voor haar een uitstekend materiaal om zich uit te drukken.

In haar werk speelt inhoudelijk ook vruchtbaarheid en het polengmotief een cruciale rol.

In haar presentatie in deze multidisciplinaire kunstmanifestatie in kasteel/klooster Ter Loo te Bellingen zal Edith rijst het belangrijkste ingrediënt laten zijn. Daar een deel van de keuken haar is toegewezen zal zij zich toespitsen op de eetcultuur.

www.edithbons.nl

Werk Edith Bons Werk Edith Bons Werk Edith Bons
Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
Doraku
Materia Gin
KBC
Alzarine