Kunstenaars
 

Inge Dompas

Inge Dompas

Inge Dompas volgde achtereenvolgens tekenkunst, grafiek, fotografie en schilderkunst en werkt sinds 2007 als zelfstandig kunstenaar. 

Haar werk gaat over de vluchtigheid en vergankelijkheid van het leven. Schilderen is een manier om alles wat komt en gaat even ‘on hold’ te zetten en onder de aandacht van de kijker te brengen.

De meeste van haar schilderijen zijn te omschrijven als streetscapes of figuratieve stadslandschappen. Vanuit ongewone perspectieven of close-ups worden de stedelijke ruimte en haar voorbijgangers geobserveerd en worden de bewegingen van het dagdagelijkse leven vastgelegd. Plaatsen waar veel mensen samenkomen en waar mensen letterlijk en figuurlijk langs elkaar heen lopen, blijven haar fascineren.

Niet al haar werken zijn streetscapes. Soms gaat haar werk over het vluchtige in de natuur, het ongrijpbare van herinneringen of de dunne lijn tussen droom en werkelijkheid. Een andere keer gaat het gewoon om het vastleggen van een gebaar of een handeling, al vervlogen nog voor het op doek is gezet.

Snelle schetsen, aangevuld met fotomateriaal, monden uit in meestal heel kleine of juist heel grote schilderijen. De actie van het schilderen zelf speelt daarbij een belangrijke rol. Olieverf is haar favoriete medium.

website : www.ingedompas.com

instagram : https://www.instagram.com/ingedompas

facebook: https://www.facebook.com/Inge-Dompas-1227951340654963

#BBD0E0 »
Werk Inge Dompas Werk Inge Dompas Werk Inge Dompas
Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
Doraku
Materia Gin
KBC
Alzarine