Kunstenaars
 

Johan Goossens

Johan Goossens

Na de schilderkunst te hebben gevolgd in de ASKA heb ik,me ingeschreven bij beeldhouwen. In mijn laatste 2 jaren in de schilderkunst kon ik proeven van het beeldhouwen. Mijn eerste werk was in speksteen, een tamelijk zachte steensoort die bewerkt kan worden zoals hout. Nadien heb ik nog andere steensoorten gekapt. Ondertussen ben ik ook begonnen met het bewerken van hout. 

Eik, moerassequoia, Japanse kerselaar, acacia en beuk zijn de bewerkte soorten voorlopig. Hout bewerken is waarschijnlijk een beetje een familietrek, aangezien mijn grootvader langs moederskant een schrijnwerker was, die helaas te vroeg – en zonder mij iets te kunnen leren – overleden is. Ik was amper 7 jaar. Mijn grootvader langs vaderskant was schilder (huisschilder), daar heb ik dus waarschijnlijk ook wat van meegekregen. Jammer genoeg hetzelfde verhaal – te vroeg overleden. Ik was 2 of 3 jaar. 

Het werk waar ik mee deelneem is van isomo, versterkt met stoffen doek en Murex (een buitenplamuur). Initieel was het de bedoeling dat het werk zou kunnen balanceren. Het idee was er, maar de uitvoering ervan bleek niet zo evident. Tijdens de opendeur van de ASKA in mei was het opzet om het beeld dmv een aluminium buis boven op een grasheuveltje te plaatsen. Door de zwaartekracht, het gewicht en het niet voorziene bevestigingssysteem bleek dit een flop. Toen besloten we het gewoon neer te leggen op het gras, wat direct een volledig andere uitstraling gaf. Wat een vrouwelijke uitstraling moest worden bleek dan een soort liggend mannelijk foetusfiguur.

Werk Johan Goossens Werk Johan Goossens Werk Johan Goossens
Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
Doraku
Materia Gin
KBC
Alzarine
Villa servais