Kunstenaars
 

Jenny Verplanke

Jenny  Verplanke

Ik ben Jenny Verplanke, geboren in Zeeuws Vlaanderen maar al vele jaren wonend en werkend in West Vlaanderen. Na een verblijf van 5 jaar in Togo, West Afrika uiteindelijk in Houtave neergestreken. Daar, in dat pittoreske dorpje, dicht bij Brugge, is mijn atelier&galerie Kunstklasse.

Vele jaren heb ik mij toegelegd op schilderen. Mijn stijl is wat men soms noemt lyrisch abstract materie werk. Er wordt van allerlei materiaal in de schilderijen verwerkt, maar het blijft verhalend en overwegend abstract. De versobering in kleur stopte ergens onderweg om opnieuw meer kleur toe te laten. Even verrassend komt figuratie soms om de hoek kijken. 

Hier stel ik mijn bronzen beelden tentoon. Maar ik werk ook vaak met een eigen ontworpen soort paper clay. Mijn werk is beïnvloed door ons verblijf in Afrika en het werken met getraumatiseerde kinderen via Art for All, waar ik als vrijwilliger reeds 20 jaar aan mee werk.

Ranke slanke figuren met de trotse houding van mensen die niks hebben maar beseffen: " we zijn er, en daar zijn we fier op.”

Ze hebben elk hun eigen karakter, soms subtiel meegegeven in details in het gezicht, de handen of voeten.Ook verwijzingen naar de vluchtelingen problematiek. Maar steeds met meer nadruk op de toekomst verwachting dan op de miserie. In stilte en zonder woorden hebben ze ons toch iets te vertellen. 

Daarbij schuw ik in mijn werk de problemen niet, maar zie deze inderdaad meer als uitdagingen. Een open raam op de wereld met de uitnodiging om er samen iets aan te doen.

Voor meer informatie verwijs ik naar mijn eigen website en de website van Art for All www.kunstklasse.eu en www.artforall.org

Jenny Verplanke,

Kerkhofstraat 23, 8377 Houtave

0468 575596

Werk Jenny  Verplanke Werk Jenny  Verplanke Werk Jenny  Verplanke
Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
Doraku
Materia Gin
KBC
Alzarine