Kunstenaars
 

Myriam Middelkamp

Myriam Middelkamp

Kunst maken is voor mij als het rondwandelen in een groot speelbos waar veel mogelijk is en alles mag. Waar vrijheid en conceptueel denken leven en alles gebeurt wanneer het moet gebeuren. 

Ik volgde een zevenjarige academische opleiding textiele kunsten waar experiment, het gebruik van de meest uiteenlopende materialen, het ontdekken van verschillende technieken mij mede inspireren tot het creëren van installaties, grafiek, collage, borduurwerk, keramiek, sculptuur…

Ik verzamel en bewaar verwaarloosde/vergeten voorwerpen en geef ze een tweede leven. Ik verwijder ze uit hun vertrouwde omgeving en manipuleer ze, transformeer ze tot een minimalistisch object en confronteer ze met een andere/mooiere wereld. De natuur, de menselijkheid en een vleugje magie zijn hier van ver of van dichtbij veelal aanwezig. De cycli van de natuur, geboorte, leven, dood en wedergeboorte lopen als een rode leidraad doorheen mijn werk. Melancholie en vergankelijkheid vergezellen mij. 

Anderzijds word ik geraakt door de samenleving, de machtsstructuren, de onrechtvaardigheid, de ongelijkheid. Mededogen en revolte zijn een sterke drive tijdens de groei van mijn creaties. Woord en beeld verweven mijn grieven en geven ze de ruimte. Een vraag om aandacht van het publiek.  

Hiervoor gebruik ik tactiele materialen, woorden, en elementen uit de natuur. Hier kan een extra dimensie ontstaan die herkend en gevoeld kan worden. Er ontwikkelt zich een dialoog die zowel mijzelf als de toeschouwer kan optillen naar een punt dat we vergeten zijn. 

Myriam Middelkamp

0472920485

myriammiddelkamp@gmail.com

www.dekruisbestuivers.be

​ #BBD0E0 »
Werk Myriam Middelkamp Werk Myriam Middelkamp Werk Myriam Middelkamp
Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
Doraku
Materia Gin
KBC
Alzarine