Kunstenaars
 

Muriel Princen

Muriel Princen

1972, Leuven

Als beeldend kunstenaar laat ik mij inspireren door mijn werk als therapeut waarin ik geraakt word door het zoeken naar verbinding en de kracht van kwetsbaarheid.

In mijn werk ga ik uit van de concrete realiteit en de vaak ongrijpbare innerlijke wereld van emoties en verlangens. Hetgeen mij dagelijks ontroert in verhalen van mensen tracht ik te vertalen naar het doek. Dit is ook een rode draad doorheen mijn werken. Ik schilder mensen in het alledaagse leven, wat hun bezighoudt, thema's als identiteit en de zoektocht van het "ik" in relatie tot de ander en tot de omgeving. Van de figuren gaat er een kwetsbaarheid uit, maar tevens ook een kracht.

Enerzijds tracht ik met olieverf op doek terug te gaan naar het aloude metier van portretschilders, anderzijds is het ook een zoektocht naar de eigenheid en ziel van wie of wat wordt afgebeeld.

Momenteel werk ik aan een reeks rond kracht & kwetsbaarheid, waarbij ik (levensgrote) portretten maak van jongeren uit de jeugdzorg. Hierbij maak ik gebruik van eigen fotomateriaal en film stills.

https://beeld.be/kunstenaars/muriel-princen

https://www.instagram.com/murielprincen

Werk Muriel Princen Werk Muriel Princen Werk Muriel Princen
Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
Doraku
Materia Gin
KBC
Alzarine
Villa servais