Kunstenaars
 

Walther van Schoote

Walther van Schoote

0497 468 769

walther_van_schoote@hotmail.com

www.dekruisbestuivers.be

Mijn werk omvat installaties, tekeningen, schilderijen en houtconstructies.

Ik vertrek bij de creatie van mijn werk meestal vanuit een kritische blik op de wereld. Een vraagstelling bij de maatschappij over een sociaal, historisch of politiek thema, stileer ik tot een beeld of compositie, soms figuratief en dan weer eerder abstract.

Mijn opleiding vrije en toegepaste grafiek in Sint-Lukas, Brussel

stimuleerde mij vooral om te werken in zwart-wit, soms met enkele details in kleur. Ik evolueerde van vrij realistische potloodtekeningen naar abstracte composities met houtskool, acrylverf en inkt. 

De laatste jaren maak ik minder gebruik van de waarneming bij het tekenen en volg ik mijn intuïtie en emotie voor de compositie en de vormentaal. Geïnspireerd door werk van o.a. Cy Twombly en de tekeningen van Richard Serra,  

Van jongs af aan al voel ik me aangetrokken tot werken met hout en zijn vele toepassingen. In het Centrum voor Instrumentenbouw Puurs volgde ik de opleiding luthier. 

Mijn installaties in de natuur zijn meestal houtconstructies, die ik al dan niet combineer met andere materialen. 

Ik wil graag de toeschouwer uitnodigen om interactief deel te nemen aan het werk. Dit doe ik dikwijls met een vleugje humor om het publiek op het verkeerde been te zetten, maar het kritische uitgangspunt blijft het belangrijkste.

Werk Walther van Schoote Werk Walther van Schoote Werk Walther van Schoote
Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
Doraku
Materia Gin
KBC
Alzarine