Kunst in het Dorp 2018

15 - 16 - 21 - 22 - 23 september

Carina Carruet

Carina Carruet

Ik startte met keramiek tijdens de jaren ’80 van de vorige eeuw in een vrij atelier onder leiding van Lieven Van Hove aan de VUB boven het cultuurcafé. Daar ontdekte ik mijn passie voor het kleien, werken met mallen, opbouwen met colombins, glazuren en oxiden.

Na deze eerste kennismaking duurde het enkele jaren eer ik terug de draad opnam in het Artefact atelier onder leiding van Veerle Verhoeven in Gaasbeek waar ik leerde te spelen met vuur, aarde en rook en gefascineerd raakte door alternatieve stooktechnieken als raku .

Daardoor kwam ik ook in contact met de Nederlandse grootmeester in rakutechniek Ed Knops waar ik ook deelnam aan het rakuvaria festival en mijn eigen raku-oven bouwde.

Later bezocht ik de kunstacademie ‘De Meiboom’ in Halle waar ik onder leiding van Mieke Everaet afstudeerde in de specialisatiegraad keramiek in 2015.

Momenteel heb ik mijn keramiekstek gevonden bij Lieve Bellemans in het vrij atelier Rozenbroek in Gooik.

Ik heb allerlei technieken geleerd in de academie maar mijn voorkeur gaat uit naar het werken met terra sigillata en het werken met papierporselein. Mijn inspiratiebronnen zijn het leven in de zee, de natuur en alles wat organisch groeit en bloeit. Ook dieren en wezens uit een fantasiewereld blijven mij fascineren. Architecturaal en 2 dimensionaal werk zijn een uitdaging voor de toekomst.

carina.carruet@gmail.com

Werk Carina Carruet Werk Carina Carruet Werk Carina Carruet
Alzarine
Belsack
Groendekor
Dekoninck
Jejo Wines
Jopego
Borremans
KBC
Gemeente Pepingen
Provincie Vlaams-Brabant
Leo's Bistro
Nationale Loterij
Claes Willems