Kunst in het dorp 2017

9 - 10 - 16 - 17 september

Gianni Wackenier

Gianni Wackenier

Antwerpse kunstschilder geboren 1993 (Borgerhout) die net zoals de groten der aarde maar één ding wil doen: creëren.

Zijn werken zijn symbolische droomtaferelen gebaseerd op de werkelijkheid en de kunstenaars eigen ervaringen. Onderwerpen zijn vaak vaag gehouden voor eigen interpretatie. Dit daagt de kijker uit om zelf vormen en figuren te zoeken in het werk.

Daarnaast doet hij ook diverse opdrachten zoals illustrator, muraal schilder, etc.


Verbeeldingskracht, fantasie en intuïtie werden centraal gesteld. Zijn werk is een poort naar de zintuiglijke wereld. Waar na De innerlijke struggels, irrationele ervaringen, en het dramatiseren & mystificeren van gebeurtenissen worden dan centraal, dit word een droomtafereel. Vormen van machteloosheid, decadentie, erotiek is de lijm die de sfeer en onderwerp inkleed. (natuurlijke, dierlijke, impulsen)

Na 2014 begon zijn kleine Carrière met zijn eerste tentoonstelling in huis happaert Antwerpen, van daar uit kwamen der meerde tentoonstellingen en projecten. Journalisten zeggen, uit zijn kunstwerken spreekt al het metier van een gelauwerd artiest. Hij toonde 6 mei eigen werk, maar benadrukte dat hij in Art gallery Ensueño ook andere kunstenaars een forum wil geven. Hij is ook geallieerd in de Math Artist foundation waar hij met andere artiesten tentoonstellingen en Arts-projects rond 2016 tot het nu.

Werk Gianni Wackenier Werk Gianni Wackenier
Alzarine
Destryker
Belsack
Groendekor
Dekoninck
Jejo Wines
Jopego
Borremans
Restaurant Olifant
KBC
Gemeente Pepingen
Provincie Vlaams-Brabant
Groundcontrol
Nationale Loterij