Kunst in het Dorp 2018

15 - 16 - 21 - 22 - 23 september

Jean-Pierre De Cuyper

Jean-Pierre De Cuyper

Jean-Pierre De Cuyper werd geboren op 25 juni 1964 in Duffel en studeerde aan de Portaelsschool voor Beeldende kunsten te Vilvoorde, Sint-Lucas Brussel en de academie van Mechelen

Creativiteit is zeer belangrijk voor Jean-Pierre De Cuyper. Hij schakelt moeiteloos over naar verschillende disciplines en met zijn toegeëigende technieken realiseert hij schilderijen naar de natuur, collages en figuurachtige portretten. Zijn werken zijn de uitdrukking van een ingewikkeld geheel van ideeën, gestimuleerd door de waarneming en de ervaring.
Reeds in 1996 schreef Roger Raveel het volgende over het werk van De Cuyper “De vereenvoudigde beeldtaal, de rudimentaire penseelvoering alsook het sterk gereduceerde kleurenpalet verraden in het werk van De Cuyper een emotionele geladenheid die in het huidige internet-tijdperk zeldzaam is”
Het werk van Jean-Pierre De Cuyper werd meermaals bekroond met prijzen o.a. De Felix De Boeckprijs en de Maurits Naessensprijs. In 2017 presenteerde hij in samenwerking met het M-Museum te Leuven de tentoonstelling “Human Interventions in Nature”

Werk Jean-Pierre De Cuyper Werk Jean-Pierre De Cuyper Werk Jean-Pierre De Cuyper
Alzarine
Belsack
Groendekor
Dekoninck
Jejo Wines
Jopego
Borremans
KBC
Gemeente Pepingen
Provincie Vlaams-Brabant
Leo's Bistro
Nationale Loterij
Claes Willems