Kunst in het dorp 2017

9 - 10 - 16 - 17 september

Ken Huys

Ken Huys

Ken Huys is voor velen nog een nobele onbekende. Tijdens een opleiding Interieur Vormgeving leidde hij zichzelf ook op tot grafisch vormgever en al gauw bleek dat hij aardig met Photoshop overweg kon. Zo werd hij in 2013 en 2014 gepubliceerd in Photoshop Magazine met de werken Turtle Island, Red Riding Hood en Sky Harbor. Deze surrealistische sprookjeswerelden spreken tot ieders verbeelding. Deze werken zullen ondermeer te zien zijn in de huidige tentoonstelling.

Het is echter niet bij het digitale gebleven, in 2015 begon Huys met de schilderscollectie 'the belgian blues', talent van eigen bodem. Deze werken met hun grote omvang van 100x150cm werden geschilderd met acryl op canvas. De Bigger-than-life portretten die hij creëerd omvatten elk hun eigen sfeer zonder volledig los te breken van hun samenhang. Zo werd zijn werk tijdelijk tentoongesteld in Wieze tijdens het concert van Wim Soutaer, om zo zijn nieuwste portret te onthullen (Wim Soutaer). Intussen kan je de grote namen als Stromae, Max Colombie, Selah Sue en Dries Mertens (die inmiddels gehandtekend is), en minder bekende maar opkomende talenten, Solco en Camille Botten in zijn collectie terugvinden. Voor de herdenking van de slag van Waterloo maakte Huys ook drie portretten van de aanvoerders Wellington, van Oranje en Napoleon. Deze werken zijn nog steeds te bekijken in de hoeve Malavisé te Hondzocht. Voor meer inzicht in de werkwijze van Ken Huys kan u naar zijn YouTube kanaal gaan en de volledige opbouw van deze werken bekijken. U kan hem volgen op Facebook en Instagram, of surfen naar www.kenhuys.be

Huys maakt ook familieportretten op aanvraag. U kan hem contacteren op het nummer 0494/65.84.73 en e-mailen naar huys_ken@hotmail.com.

Werk Ken Huys Werk Ken Huys Werk Ken Huys
Alzarine
Destryker
Belsack
Groendekor
Dekoninck
Jejo Wines
Jopego
Borremans
Restaurant Olifant
KBC
Gemeente Pepingen
Provincie Vlaams-Brabant
Groundcontrol
Nationale Loterij