Kunst in het dorp 2017

9 - 10 - 16 - 17 september

MAGUI

MAGUI

Mijn naam is Magda Guillemyn, mijn artiestennaam is MAGUI °12/02/1959

Meer dan dertig jaar geleden ben ik begonnen met het ontwerpen en maken van kledij. Eerst enkel voor mezelf, later ook voor anderen. Vanaf het idee, via het patroon tot de afwerking, alles heb ik zelf gedaan. Het is een ongelooflijk sterk gevoel om een idee te kunnen omzetten in een gesmaakt resultaat.
Toch was het werken op deze manier voor mij niet meer haalbaar. Ik beperk me nu tot mijn eigen kleding en heb andere vormen van textiele kunsten ontdekt en uitgeprobeerd. Een sjaaltje of een hoedje vilten hoorde daar ook bij. Dat is het begin, de eerste stappen in de leerschool. En zo heb ik ontdekt dat je met vilten duizend en één ding mogelijkheden hebt. Tot het maken wandtapijten en grote sculpturale vormen toe. Hierdoor werd ik nieuwsgierig en heb ik van alles uitgeprobeerd tot dit echt een passie geworden is, meer nog dan het maken van kleding.
Ik “schilder” en “teken” nu met wol, boetseer dit tot sculpturen en drie-dimensionele voorwerpen.
Wol en vilt is een oneindig dankbaar materiaal waar je alle kanten mee uit kan.
Ik volg nog overal waar mogelijk en interessant, vooral in het buitenland, cursussen om me verder te verdiepen in deze materie, die hartverwarmend is, rustgevend en oneindig dankbaar. 

website: www.magdaguillemyn.be
mail: magda.guillemyn(at)gmail.com

Werk MAGUI Werk MAGUI Werk MAGUI
Alzarine
Destryker
Belsack
Groendekor
Dekoninck
Jejo Wines
Jopego
Borremans
Restaurant Olifant
KBC
Gemeente Pepingen
Provincie Vlaams-Brabant
Groundcontrol
Nationale Loterij