Kunst in het dorp 2017

9 - 10 - 16 - 17 september

Marc Goossens

Marc Goossens

Marc Goossens
°11/05/1959
Permekestraat 7
1500 Halle
goossens.marc5@telenet.be
GSM 0472 75 63 05

 

Naast schilderen en beeldhouwen, waag ik mij af en toe aan installaties. De confrontatie met de natuur en de integratie in een bepaalde site is al een uitdaging op zich.
Het is dan soms ook heel confronterend hoe klein een realisatie kan zijn in de wijdsheid van de natuur. Een installatie buiten geeft je ook een vrijheid en een onbeperktheid die je niet kan vergelijken met een werk op een sokkel of aan de muur. Met deze expressievorm probeer ik een spanning teweeg te brengen. De natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie, waarbij vlakken en lijnen een sterk geheel vormen.

Ik ben gevormd als grafisch ontwerper aan het St. Lukas in Brussel. Langsheen de academies van St.-Pieters-Leeuw, Halle en Anderlecht leerde ik met allerhande technieken en materialen werken.
Na een lange periode met klei en steen te hebben gewerkt, stort ik mij nu voornamelijk op schilderen. Als lid van kunstvereniging Leeuwart stel ik jaarlijks tentoon in het kasteel van Coloma te St.-Pieters-Leeuw, voornamelijk met schilderijen.

Via mijn deelnames aan de kunstroute van Pep-in-Gen en deze enthousiaste organisatie, bouw ik regelmatig een installatie.

Ik heb dus al heel wat watertjes doorzwommen, maar dat voel ik als heel verrijkend aan. Het vormt je creatieve zijn, je neemt beter waar, je wil iets moois maken in een soms “lelijke” wereld.

Werk Marc Goossens Werk Marc Goossens Werk Marc Goossens
Alzarine
Destryker
Belsack
Groendekor
Dekoninck
Jejo Wines
Jopego
Borremans
Restaurant Olifant
KBC
Gemeente Pepingen
Provincie Vlaams-Brabant
Groundcontrol
Nationale Loterij