Kunst in het Dorp 2018

15 - 16 - 21 - 22 - 23 september

Marie-Claude Cloutier

'Marie-Claude Cloutier

Marie-Claude Cloutier werd geboren in Montréal (Québec, Canada) in 1975. Woonachtig in België (Halle) sinds 2000. Gepassioneerd door oude monumenten, gestart in 2011 met een opleiding “vergulden” aan “L’institut Paul Ankar” te Brussel, met de bedoeling om later restauratiewerken te doen. Maar al snel ontdekt ze dat deze techniek veel andere mogelijkheden heeft. Dit resulteert in nieuwe creatieve projecten. Naast de vergulding, heeft zij, in Ankar en in Syntra, meubelstoffering gestudeerd. Haar werken zijn een mix van vergulding en stoffering met een “Canadese touch”.

Milieubewust verkiest ze voorwerpen te recycleren boven iets nieuws te gebruiken. Dit jaar stelt zij werken voor gemaakt met gerecycleerde stof uit de auto-industrie.

In september 2014 heeft Marie-Claude Cloutier drie installaties in het kader van Kunst in het Dorp tentoongesteld. In 2015 hebben de Hallenaars de kans gehad om een paar werken te zien tijdens de eerste editie van Kunst Kraakt Fabriek. Zij heeft ondertussen tentoongesteld in Jette op het “Artiesten Parcours”. In 2018 is zij terug in Bellingen met nieuwe werken geïnspireerd door de grijze actualiteit.

 

Haar website : www.cloutiercreations.be

Haar mail : info@cloutiercreations.be

Werk Marie-Claude Cloutier Werk Marie-Claude Cloutier Werk Marie-Claude Cloutier
Alzarine
Belsack
Groendekor
Dekoninck
Jejo Wines
Jopego
Borremans
KBC
Gemeente Pepingen
Provincie Vlaams-Brabant
Leo's Bistro
Nationale Loterij
Claes Willems