Kunst in het dorp 2017

9 - 10 - 16 - 17 september

Openingsconcert

Openingsconcert in de reeks “Jong aanstormend muzikaal talent” op zaterdag 9 september om 19u00 in de historische abdijkerk van Bellingen:

Roffa Tango Trio

Laureaat van Supernova 2016 (jong Klassiek)

 

Programma:

Een eigenzinnige mix van traditionele tango, klassieke muziek en jazz.

eigen arrangementen, eigen nummers, Astor Piazzolla

Na het concert wordt u uitgenodigd op de vernissage en openingsnocturne van

ART=TIC 5, Kunst in het Dorp 2017 in kasteel-klooster Ter Loo.

Kareelstraat 21, 1674 Bellingen

Toegang:

Kassa 12€; voorverkoop, 65+ en leden van vzw Bellingahaim 10€

-18 jaar: gratis (Koepongs welkom)

U kunt 10,-- € overschrijven op de rekening BE 28 9730 5432 8320 met vermelding concert Roffa Tango Trio + uw naam. Stuur tevens een mail naar info@kunstinpepingen.be om uw betaling te bevestigen.

 

Inlichtingen: Luk Wets (02 396 28 17)

www.kunstinpepingen.be

 

Roffa Tango Trio is opgericht in 2013 aan de Argentijnse tango-afdeling van het Rotterdamse conservatorium. ‘Roffa’ is straattaal voor de stad Rotterdam en verwijst dan ook simpelweg naar de stad waar de muzikanten elkaar ontmoetten tijdens hun muziekstudies aan Codart. Het trio werd gecoacht door enkele tangomeesters waaronder Gustavo Beytelmann en Victor Villena. Roffa Tango Trio focust op bestaande hedendaagse tango en gaat op zoek naar nieuwe invloeden binnen dit veelzijdige muziekgenre. Met hun wil tot vernieuwen slagen de leden erin om een geheel eigen stijl te creëren en een uitdagend, eigentijds verhaal te vertellen. Een verhaal over ‘leiden, volgen en aanvoelen’, over het combineren van verschillende muziekculturen, over zowel passionele verleiding als melancholische nostalgie. Naast deze eigenzinnige mix van traditionele tango, klassieke muziek, jazz, maken ze zelf ook eigen arrangementen o.m. van muziek van ➤ Astor Piazzolla. Ze componeren eigen nummers.

 

Het trio bestaat uit: Anke Steenbeke (piano), Simone van der Weerden (bandoneon) en Alexander Vocking (contrabas).

 

Roffa Tango Trio was al te gast op vele concerten binnen de tango-wereld, vooral in België en Nederland. In februari 2015 werd Roffa Tango Trio uitgenodigd in Buenos Aires. Daar speelden ze op de Cumbre Mundial del Tango, een hoogtepunt binnen hun muzikaal avontuur.

Roffa Tango Trio

Anke Steenbeke

Anke Steenbeke (26/11/1984) vatte op achtjarige leeftijd haar pianostudies aan in de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Eeklo bij Lieve Vossaert. Na negen jaar besloot ze haar passie voor de piano voort te zetten aan het Conservatorium van Gent bij Johan Duijck, waar ze in 2007 afstudeerde met grote onderscheiding. Onderwijl nam ze deel aan masterclasses bij o.a.Jan Vermeulen, Levente Kende en Jean-Claude Vanden Eynden.

Passie voor tangomuziek bracht haar naar Rotterdam. In 2014 studeerde ze af aan de Argentijnse tangoafdeling van Codarts.

Als docent is Anke ook actief in België – ze werkt daar als pianodocente en begeleider aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord van Tielt. Verder speelt ze in verschillende ensembles, waaronder LocosLindos en Roffa Tango Trio.

Anke geeft zowel les-aan-huis als les in haar lespraktijk aan de Spoorsingel, vlakbij Rotterdam CS.

Simone van der Weerden

Simone geeft bandoneonles, accordeonles, pianoles en muziektheorieles. Als kind is ze begonnen met het volgen van accordeonlessen om vervolgens klassiek accordeon aan het conservatorium in Tilburg te gaan studeren. Tijdens haar studie werd haar liefde voor de Argentijnse tango zo groot dat ze besloot over te stappen naar de afdeling Argentijnse Tango van het conservatorium om daar bandoneon te studeren. Deze studie heeft ze in 2014 met een 9 afgerond. Simone is momenteel vooral actief als bandoneoniste in verschillende bands maar ook als soliste bij verschillende orkesten. Simone is gespecialiseerd in Argentijnse tango muziek en kan je veel leren op zowel bandoneon als accordeon. Naast bandoneonles en accordeonles geeft ze ook pianoles voor beginners en verzorgt ze muziektheorie lessen die je goed kunnen helpen bij de instrumentale lessen.

Alexander Vocking

Geboren in Utrecht in 1991, begon Alexander zijn muzikale carrière met klassiek gitaarlessen van Coen Beijer toen hij 5 jaar oud was. Verder kreeg hij intensief muziekles op de Kathedrale Koorschool in Utrecht. Zingen en stemvorming staan hier centraal. Het is een gewone basisschool met een toegevoegd muzikaal programma. Op de leeftijd van 8 begon hij ook klassiek contrabaslessen te volgen. Eerst bij Chris Heilbron en later bij Finne van der Maar. Na twee jaar zowel gitaar als contrabas gespeeld te hebben, werd het duidelijk dat de contrabas een steeds grotere en belangrijkere rol ging spelen voor hem. Hij ging met zijn contrabas in een klassiek orkest spelen, namelijk het Domstad Jeugd Orkest. Toen het duidelijk werd dat hij zich volledig op de contrabas wilde storten, stopte hij met de gitaarlessen.

Toen hij 10 was begon hij lessen te volgen van Peter Leerdam aan het conservatorium van Rotterdam (nu beter bekend als Codarts). Eerst in de jongtalentenklas, waarna hij naar de Havo voor Muziek en Dans (HMD) ging.

Toen Alexander 16 jaar oud was, kwam hij in aanraking met de tango en ging meespelen bij het tango-orkest van de wereldmuziekafdeling van Codarts, genaamd OTRA. Toen hij begon met zijn bachelor studie aan Codarts koos hij ervoor om lessen te volgen in 2 afdelingen. De klassieke afdeling waar hij lessen volgde bij Peter Leerdam en de Argentijnse tango afdeling waar hij lessen volgde bij Matthew Midgley. Na twee jaar beide studierichtingen te hebben gevolgd stapte hij over naar een voltijd studie aan de Argentijnse tango afdeling van Codarts en sloot deze opleiding succesvol af in juni 2014.

Na zijn bachelor besloot hij om zichzelf verder te specialiseren in tango door een master opleiding te volgen in dezelfde afdeling. In deze 2 jaar had hij zijn hoofdvaklessen van Matthew Midgley en Jasper Somsen. In zijn tijd bij Codarts ging hij twee keer naar Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië en de tango, waar hij lessen en masterclasses volgde bij grote namen in de tangowereld, waaronder de bassisten Ignacio Varchausky en Juan-Pablo Navarro. Hij sloot zijn masteropleiding succesvol af met het eindcijfer 9 in juni 2016. Door de jaren heen heeft hij zich aangesloten bij verschillende groepen, en zijn eigen groepen opgericht zoals, LocosLindos, Nuevo Nocturna, Walton/vanDuinen, Orquesta Típica Mala Pinta, Tigual trio, Cuar-teto El Compás, André Post Ensemble en Roffa Tango Trio.

 

Onze sponsors:

Pajottenlander – Kerkstraat 14 – 1670 PEPINGEN

Belisol—ramen en deuren—team Asse en SPL

Taffijn Piano’s : Hoevestraat 37/b 1755 GOOIK

 

Met de steun van:

De provincie Vlaams-Brabant , Het gemeentebestuur van Pepingen, Het gemeenschapscentrum van Pepingen, De cultuurdienst van de gemeente Pepingen, De adviesraad voor gemeentelijk cultuurbeleid. Bellingahaim vzw

Alzarine
Destryker
Belsack
Groendekor
Dekoninck
Jejo Wines
Jopego
Borremans
Restaurant Olifant
KBC
Gemeente Pepingen
Provincie Vlaams-Brabant
Groundcontrol
Nationale Loterij