Kunstenaars
 

Patti Verhoeven

Patti Verhoeven

Toen ik in de zomer van 2013 een creatieve fotocursus volgde bij Wisper veranderde mijn interesse in fotografie in een passie. De creatieve inzichten die ik daar meekreeg, gaven me een nieuwe push. Ik ontmoette er gelijkgestemde zielen die mij op sleeptouw namen naar fototentoonstellingen. Meer en meer ontdekte ik fotografen die me boeien en inspireren. Een ontdekkingstocht die blijft duren en waar ik enorm van geniet. Het kijken naar beelden gaat me nooit vervelen.In 2021 startte ik met een fotografieopleiding bij CVO Brussel. Ik groei dus nog steeds in de technische kant om creatief nog meer te bereiken.

Fotograferen is anders kijken, maar in mijn beleving ook een vorm van meditatie. Mijn focus verschuift, ik kom in 'the zone', mijn hoofd is leeg en er rest enkel nog zien. Mijn onderwerpen zijn dan ook zeer divers. Kijken kan je immers overal. Dat kan gaan van stadslandschappen tot natuur, van portretten tot architectuur. Een van de steeds terugkerende onderwerpen zijn kerkhoven. Ik vind het boeiende plaatsen. Je vindt er heel wat geschiedenis terug, maar ook liefde en verdriet, verhalen, natuur, stilte. 

Een ander geliefd thema is de Maria figuur. Je komt haar overal tegen: in kerken, in de talrijke kapelletjes langs de weg, in een nis van een voorgevel,… Ik ben zelf niet religieus, maar iedere keer weer trekt ze mijn aandacht. Voor mij gaat het over de vrouwelijke energie die ze uitstraalt: haar kracht, haar liefde, het moederschap. Iedereen heeft een moeder, wat de band ook moge zijn. Ik denk dat ze daarom zo wereldwijd geliefd is, door haar herkenbaarheid. Op deze tentoonstelling wil ik haar dan ook tonen zoals ze is, een vrouw onder de vrouwen.

​ #BBD0E0 »
Werk Patti Verhoeven Werk Patti Verhoeven Werk Patti Verhoeven
Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
Doraku
Materia Gin
KBC
Alzarine
Villa servais