Kunstenaars
 

Stefanie Schaut

Stefanie Schaut

Stefanie Schaut (1990) is een fotograaf wonende en werkende te België.

Ze studeerde af aan Luca School of Arts te Genk in 2015 met een masterdiploma in de beeldende kunsten, fotografie met onderscheiding.

Haar werk werd gepubliceerd in verschillende magazines en tentoonstellingen.

In haar werk wilt ze taboes doorbreken. De natuur speelt een centrale rol in haar fotografie. Ze vindt inspiratie maar tegelijkertijd frustratie in de manier waarop we leven in de wereld. We worden overspoeld door prikkels en vergeten onze identiteit en verhouding ten opzichte van de samenleving.

Ze creëert een afstand van de realiteit door te zoeken naar manieren om de wereld anders te bekijken. Het noopt ons stil te staan bij wat we nu eigenlijk zien; iets waar we nog nauwelijks de tijd voor nemen. Het trage karakter van haar fotografie nodigt de kijker uit om intiem en stil naar de beelden te kijken.

Ze zoekt naar symbolische benaderingen die onzichtbare en onbespreekbare thema's aan de tand voelen door het net zichtbaar te maken via haar fotografie. Op die manier wordt er een visuele vertaling gevormd.

Het doel van haar beelden is het confronteren van de toeschouwer; de toeschouwer als het ware naar binnen te laten keren om zo te reflecteren over het zijn. 

http://www.stefanieschaut.me/

Werk Stefanie Schaut Werk Stefanie Schaut Werk Stefanie Schaut
Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
Doraku
Materia Gin
KBC
Alzarine
Villa servais