Sinds mijn 12 jaar loop ik met een camera in mijn hand, toch heb ik nooit de stap gezet om tijdens mijn schoolopleiding fotografie te gaan studeren. Pas in mijn twintigerjaren ben ik aan de opleiding anaologe fotografie begonnen aan de kunstacademie van Dendermonde.
Later heb ik tal van workshops gevolgd waaronder in Parijs bij Richard Dumas (Agence V.U.) en in Brussel bij Bieke Depoorter. In 2014 heb ik de derde en publieksprijs behaald in Gent (Curieus – gelijkheid in diversiteit) en in 2017 de tweede prijs in het fotomuseum van Amsterdam (SHUTR/Olympus Visionair). Verder ben ik al enkele jaren huisfotografe van Allez, chantez! en heb ik gewerkt voor grote projecten zoals Vamos Vacaturos – Migratie op de werkvloer (Kortrijk).
Mijn fotografie vertaalt zich vooral naar sociale aspecten en verbondenheid. Om die verbondenheid te ervaren heb ik geleerd om echt te vertrouwen op mijn gevoel en vooral terug te gaan naar de essentie. Om te maken wat ik mooi vind in mijn eigen stijl en het moment te laten spreken. De combinatie van gevoel, de emotie, de uitdrukking en de omgeving in elkaar te laten vloeien. Ik kan ook helemaal week worden van een mooie zinspeling, een gedicht, een schilderij, dans, een muziektekst of gewoon een lied. Kortom van alle schoonheid die kan worden waargenomen door het oog of oor, zolang het maar ‘raakt’. Het is dan ook mijn wens om te raken met mijn creaties en om schoonheid te verspreiden in deze wereld.
Het werk dat ik breng bij Kunst in het dorp is gebundeld in een videoinstallatie van ongeveer 10 minuten. “Als ik het licht uitdoe, zie ik mezelf dan?” vertelt een verhaal waar iedereen zich wel in herkent. Hierbij onstaat er een verbinding met de kijker en het kind in zichzelf.