Kunstenaars
 

Anke Verleysen

Anke Verleysen

‘Ik schrijf dus ik ben’ is het motto van Anke Verleysen. De dichteres debuteerde in 2015 met een eerste dichtbundel ‘Haar’ bij uitgeverij ‘De Scriptomanen’. Hierover schreef men het volgende:

‘ "Haar" van Anke Verleysen is een bundel zoals mijn eigen kapsel: wie goed kijkt, merkt dat er meer staat dan er op het eerste gezicht lijkt te staan. "Haar" van Anke Verleysen is dus Echte Poëzie en verdient bijgevolg gekocht, gelezen én vele malen herlezen te worden!’

In het najaar van 2023 zal haar tweede dichtbundel ‘Hoopjes mensen’ verschijnen. Hierin combineert zij woord met tekeningen/schilderijen die ze zelf maakte. Haar werk dat te zien is op Kunst in het dorp geeft hiervan al een voorsmaakje. Momenteel werkt zij verder aan haar eerste roman.

Anke Verleysen is een creatieve duizendpoot. Zij volgde een vijfjarige opleiding ‘Creatief schrijven’ aan de Academie van Aalst/Sint-Niklaas en volgt momenteel een voortgezette schrijfopleiding. Zij studeerde in juni af aan de opleiding Beeldende vorming aan de kunstacademie van Aalst. 

anke_verleysen@hotmail.com

Werk Anke Verleysen Werk Anke Verleysen Werk Anke Verleysen
Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
KBC
Alzarine
Villa servais