Kunstenaars
 

Hilde Renata

Hilde Renata Van Lierde

Ninove, °1972 

Hilde Renata studeerde schilderkunst aan de Academie Beeldende Kunst Aalst en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen.

De werken van Hilde Renata zij gebaseerd op het samenstellen van verschillende foto’s. Zowel schilderijen, grafische en fotografische collages komen aan bod. Zij verzamelt, selecteert en bewerkt de beelden alvorens ze vast te leggen op doek. Relaties, samengestelde gezinnen, vrijheid en isolement zijn thema’s die zij niet uit de weg gaat . Figuren worden uit hun context gehaald en in een andere omgeving en situatie gebracht, waardoor er vanuit haar eigen imaginaire wereld een totaal nieuw verhaal ontstaat. Zo dompelt ze de toeschouwer in haar taferelen onder. 

Ook het kind in de grote mensenwereld staat dikwijls centraal. Door kritische reflecties van een zogezegd alledaagse leven, stelt de kunstenares de betekenis van onze samenleving in vraag.

Gezichten lijken te verdwijnen en dagen de kijker uit om hun eigen verhaal in te vullen.

Een zacht kleurenpallet kenmerkt een nostalgische beeldtaal waarin tegengestelden mekaar vinden. Een slingerbeweging tussen zowel lieflijk als stekelig.

Hilde Renata

Gsm: 0476 /372713 

Instagram: @hilde.renata

Facebook: HILDE RENATA KUNST

Mail: hilderenata@outlook.be

Werk Hilde Renata Van Lierde Werk Hilde Renata Van Lierde Werk Hilde Renata Van Lierde
Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
KBC
Alzarine
Villa servais