Kunstenaars
 

Evy Toye

Evy Toye

Evy Toye is kunstenaar in de schilderkunst en brengt werken die zich kenmerken door de gelaagdheid, kleurgebruik en het evenwicht dat gecreëerd wordt tussen de natuurlijke organische beweging en de menselijke architecturale vormen. 

Met dit evenwicht verwijst ze naar de vraag ‘Hoe vinden we het evenwicht tussen de mens en de natuur terug?’ De schilderijen inspireren en bieden hoop op het vinden naar antwoorden op deze vraag.

Het kleurgebruik in haar schilderijen is haar signatuur. Het benadrukt de levendigheid en de energie van het beeld. De gelaagdheid zorgt dan weer voor diepte en het gevoel van verschillende dimensies waarin men kan verdwalen.

Met haar schilderijen nodigt ze de kijker ook uit om het eigen verhaal te ontdekken en het verlangen om eventjes te ontsnappen aan de dagelijkse routine. Verdwalen en vinden zijn de kernwoorden waar ze de kijker in wilt meenemen. Door als kijker dit eigen verhaal te delen met de ander, ontstaat er verbinding en komen we terug in contact met de ander.

Evy Toye volgt haar opleiding aan AHA Academie Harelbeke en specialiseert zich in de schilderkunst. Ze stelde reeds vele malen solo als in groep tentoon op verschillende locaties in Vlaanderen. Ook in de toekomst staan er meerdere expo’s op de planning.

www.evytoye.art

evytoye@gmail.com

www.instagram.com/evytoye/

www.facebook.com/evy.toye

Werk Evy Toye Werk Evy Toye Werk Evy Toye
Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
KBC
Alzarine
Villa servais