Kunstenaars
 

Wim Bastiaensen

Wim Bastiaensen

“Speelsheid in keramiek”

In het verleden was ik een actieve glaskunstenaar. Ik liet het glas in elkaar smelten of doorzakken. Ik bekwam een mooi resultaat door een aantal stukken gekleurd glas op een golfplaat in elkaar te laten smelten. 

Na mijn glaskunstperiode startte ik met keramiek. De eerste jaren was ik nog zoekende naar wat ik zou doen. Ik maakte een aantal architecturale werken in porselein, echter dit gaf me geen voldoening. Toen kwam ik op het idee om iets met staven en buizen te doen. In de loop der jaren werden deze vormen een constante in mijn werk. Ik wilde iets creëren in de natuur of in een park en ik deed mee aan de tentoonstelling in Opdorp. Ik behaalde de eerste prijs.

De schaduwkant aan heel dit verhaal is dat mijn werk door vandalen vernield werd. Na die opdoffer besloot ik om kleinere werken te maken. Na een zoekwerk en wat experimenteren begon ik met het verlijmen van staven. Ik maakte een 7 tal werken in verschillende groottes en vormen. Momenteel verwerk ik driewielers, ze krijgen door mijn ingrijpen een andere gedaante. Ik maak ook mobiele installaties in keramiek. Dit is absoluut geen eenvoudige opdracht. Het is de speelsheid in de keramiek.

wim.bastiaensen@telenet.be

Viersel Zandhoven 

Werk Wim Bastiaensen Werk Wim Bastiaensen Werk Wim Bastiaensen
Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
KBC
Alzarine
Villa servais