Kunstenaars
 

Nele Dekoninck

Nele Dekoninck

Nele Dekoninck (geboren 1979 in Halle, woont en werkt in Dilbeek) behaalde in 2004 haar master beeldende kunsten, optie keramiek aan de Sint-Lucas hogeschool in Gent. 

Haar installaties en objecten bestaan uit beeldelementen die ze ontleent aan dagdagelijkse voorwerpen en onderwerpen die haar pad kruisen. Haar werk communiceert dan ook over de interessepunten die haar leven mee vormgeven. 

De installatie ‘mountain’ is een reeks waarin Nele enerzijds speelt met schaalverhoudingen en anderzijds het materiaal laat spreken, omdat de materie als huid van de sculptuur mee de inhoud bepaalt. In de reeks staat een uitgepuurde archetype bergvorm voorop. Deze is weggetrokken uit zijn omgeving en ontdaan van zijn omliggende landschap, geïsoleerd en kwetsbaar blijft alleen de essentie over. Het zijn compacte, kleine sculpturen maar samen vormen ze een landschap, dat herschikt en geroteerd kan worden als een soort puzzel.

Elke bergvorm is als een blanco canvas waarop glazuren en texturen vrij spel krijgen. Sommige vormen werden tot acht maal toe gebakken en kregen hierdoor een diepe gelaagdheid. De soms verrassende kleuren contrasteren met de geometrische basis van de berg, waarover dikke glazuurdruppels een vluchtige weg naar beneden zoeken. 

neledekoninck@gmail.com

Werk Nele Dekoninck Werk Nele Dekoninck Werk Nele Dekoninck
Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
KBC
Alzarine
Villa servais